dimarts, 31 d’octubre del 2017

Amb una mica de retard, aquí teniu la nostra recerca sobre els vaixells ...


EL FAR BARCELONA


El Far Barcelona és una goleta d'origen noruec que va ser construït el 1874 i restaurat a Barcelona a les Drassanes del Consorci EL FAR, dins d'un projecte de formació professional en els treballs del mar, per unir-se a la resta de la flota ja construïda. El que diferencia una goleta de qualsevol altre vaixell es que es seu casc es el més prim de tots els velers similars.


Restaurat durant 10 anys, s'ha respectat el seu disseny original però adequant l'ús de noves tecnologies, incorporant l'últim en comunicació, informàtica i seguretat, servint d'escola de formació del Consorci.
Es tracta d'una construcció robusta i marinera, que al seu primer viatge desprès de la restauració, va recalat a la Corunya, dins de la regata de grans velers 2006.
Tradicionalment, aquests vaixells coneguts com "jakt" es dedicaven a la pesca, a la caça de foques i el transport d'emigrants.





Características:
Eslora màx .: 23,10 m.
Eslora total: 33.00 m.
Manga màx .: 6,76 m.
Puntal de construcció: 2,96 m.
Calat: 3 m.
Desplaçament: 140 t.
Arboradura: Goleta de dos pals.
Superfície Vèlica: 360 m2.
Motor: Caterpillar 3408 C (402 HP).


Arboradura:
Pal major
Bauprès

Pal trinquet

Mario


EL SANTA EULÀLIA
El pailebot Santa Eulàlia es un veler històric característic de la Mar Mediterrània occidental i representatiu de la navegació de cabotatge.

L’any 1918 , l’armador Pascual Flores Benavent va ordenar construir dos pailebot idèntics de tres pals  a les drassanes Marí de Torrevella (Alacant), que va batejat amb els noms dels seus fills, Carmen Flores i Pascual Flores. El veler Carmen Flores, avui Santa Eulàlia, va ser avarat el gener 1919 i es va dedicar fonamentalment al transport del cereals, fusta, sal minerals .
Als anys 1919 i 1927, va creuar el oceà Atlàntic amb dues ocasions amb destí a la illa Cuba .
Actualment es el vaixell insígnia del museu Marítim de Barcelona

Arboradura: Aquesta goleta consta de tres pals, Pal Major, Pal de Mitjana i Trinquet.

Eann i Melany

FAR FORMENTERA


El Far Formentera és un llaüt balear, arborat amb major i pollacra, construït a les drassanes de Palma de Mallorca l’any 1922. La primera propietària fou una família originària de Sa Pobla (Mallorca) que el batejà amb el nom de la seva vila natal i el dedicà a la pesca artesanal. L'any 1958 va passar a donar servei al Grup de Ports de Balears per abastir els fars de les illes i va rebre el nom de Faro de Formentera. Va romandre en actiu fins a la dècada dels vuitanta. Després d’anys d'abandonament, al 1991 va ser cedit per a ser restaurat a l’associació Barcelona, fes-te a la mar, entitat que va iniciar-ne la seva restauració a través de l’Escola Taller del Patrimoni Marítim. Posteriorment, va ser cedit al Consorci El Far, on va estar dedicada als programes educatius de la institució per donar a conèixer el port de Barcelona i el món de la navegació tradicional. També ha participat en trobades i regates de vela llatina que s’organitzen al llarg de la costa catalana.

Ariadna
Joel


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.